fredag 29 oktober 2010

Fredags feeling....

Måste bara visa en bild på min nya väska, inköpt i turkiet....måste säga att det behövs inte så mycket för att man skall bli glad och känna sig lite kvinnlig/lyxig :-) Me Like!! Men nu till fredags kvällen....vi tänkte förståss följa med Idol kl.21 men innan dess tänkte vi inleda kvällen med en klassiker (lääänge sen jag sett denna film) vi har lite förkärlek för just denna sortens film....passar bra att krypa ner under en filt i soffan nu, maken e lite krasslig, och jag har huvudvärk, så Me Like!
Jag säger bara....GOTT!! Köpte denna Ben & Jerry glass i den lokala K-butiken idag....tror det får bli nya smaker nu, en var kväll.... Me Like!



Och vad vore helgen utan lite nya tidningar....Allt i Hemmet, och Lantliv julspecial...Me Like!!

Så jag önskar er en skön fredags kväll....
i morgon blir det lite fixa här hemma, om jag är riktit på gång kanske jag tom.sätter in lite bilder i morgon :-)
HA det gött!!
Kramar// Hanna


tisdag 26 oktober 2010

Badrums-renoverings-tankar






















Har bestämmt mig nu....






Badrummet kommer att gå i grått och vitt....stilrent, frächt och enkelt!






Går att använda vilka färger man vill till det....






Hatar duch skåp, ohygieniska och svåra att hålla rena, så jag vill ha en annan slags lösning(visar bilder)






För vill ju inte ha vattnet skvättandes överallt heller.






Bastun skall allt rivas ur, in med nu ljus panel (bastu bänken får stanna, den är sååå bra och praktisk, för man kan lyfta upp den mot väggen och får på så vis extra golvutrymme, för torkställningar tex.)






Vi skall även ha "stjärnhimmel" i bastu taket, svagt rogivande belysning






I badrummet kommer åxå ny belysning i form av spottar infällda i taket...






Sätter in lite bilder på lite ungefär färg och form...men inredningen kommer att gå helt i vitt iaf...tror jag :-)












söndag 24 oktober 2010

Lite rastlös i själen....

Har kännt mig så nu en tid...rastlös i själen...
har så mycke som jag skulle vilja genomföra i inrednings/ renoverings väg, men som inte blir av...
Vissa saker kan jag bara inte göra själv, och maken jobber heltid, och studerar kvällstid, så han hinner ju inte heller.....blir sååå frustrerad, och då går det ut över allt annat, så till sist struntar jag i allt, och orkar inte alls bry mig...
men nu banne mig , nu skall här fisas, om jag så skall göra det själv!! (risken är bara det att jag inte blir nöjd när jag själv har gjort det)
Tänkter skriva ner nu i ordnings följd vad jag önskar skulle ske....

1: Måla köks skåpen vita INNAN JUL (har gaaanska många luckor , så lycka till)
2: Sovrummet, panel i tak,( kan ej själv)nya tapeter, måla golvet vitt/ alt. lamminat i ek
plus lite inrednings grejer....dukar, gardiner, lampor....kuddar :-)
3: BADRUMMET, jag mår illa varje gång jag måste tillbringa tid i det oerhört obehagliga badrummet!!!! bläää, jag vet jag vet, man skall inte vara såhär otacksam jag har ju trots allt ett funktionellt hus och det är jag ju glad åt, men då viljan i mej att ha det fint är sååå stor!!!!
Badrummet blir grått golv, vita väggar, 2 handfat (etfersom vi ibland är 6 pers.) och ett vitrinskåp att förvara grejer i en blandning av modernt och gammalt....
4: vardagsrummet inte så stor gjrej mest lite fix med inredningen...vill inte ha det för plutti nuttigt, vill skala bort lite av alla gjrejer som är fram, lite mera new england känsla och inte så mycket chabby chick mera....kan bli lite fööör mycke av det åxå....

ja nu fick jag skriva av mig lite frustrationer, och mår genast lite bättre!! fniss....tror jag skall börja röja lite redan idag,......så kanske min själ får lite ro....
Ha en bra måndag!!
Kram Hanna

torsdag 21 oktober 2010

Lääänge sen...




Hej på er alla mina trogna läsare, fniss....


Det var ett tag sedan, och när jag skulle logga inn hade jag nästan glömt hur jag skulle göra och mitt lösenord...bevisar det på att det är en tid sen eller min demens som gör sig mera påmind, påmunnen vad heter det ? :-)




Nå nu sitter jag då här i köket, med lite svag belysning, och är snål på choklad....och skriver i min ack så interligenta och oemotståndliga blogg ( NOT )




Nu har vi ju då varit på vår 2v.familje semester till Turkiet, Alanya och det må jag säga var att ladda batteriet i min sluta/ trötta kropp...som ju några säkert vet lider/ är jag ju begåvad med att ha en och annan sjukdom, men där i värmen så mådde jag som en prinsessa! INGEN värk what so ever!!


Vi hade fint första veckan och andra veckan var det lite mera ostadigt, men vattnet var 30 gradet i havet, har aldrig varit med om nåt liknande helt otroligt härligt!!


Man blir så ortoligt på G , så nu sitter vi och kollar på nya resmål, och resor!


Men vi har resonerat som så, vi super ej, springer ej på krogen, handlar relativt billiga kläder, snusar ej (maken röker dock, och jag är beroende av inredningstidningar så där e vi kvitt )


väldigt sällan på bio eller teater, sällan ute och äter....så det vi sätter våra hårt förtjänade slantar i är, mat, räkningar, bensin, och barnen....och resor :-)


(Lilla ekonomi lektionen av soon to be fru. merkonom med inriktning på företags ekonomi som maken studerar och tar examen i i maj)




Nåja några parenteser senare...


Turkiet kan varmt rekomenderas, men inte all inclusive....


Vi har nog hunnit resa lite, och aldrig blivit sjuka.....förrän nu, när vi hade just det all inclusive...


och tänker man logiskt så är det ju som bäddat för trubbel, egentligen...


Flera hundra tals tusister som skall ha mat och matenkan stå fram länge, vem vet hur det förvaras, och salladerna skrapas högst antagligen ihop och sen vet man ju att vattnet har ju ej samma bakterie flora som vi bleka finnar är vana med...så...


Grattis Hanna , du har vunnit utlands diarre!!!!


Så nu samlar jag krafter och tar igen mig efter 2 veckors semester....känns ju inte helt lustigt må jag säga....


Men det blir bättre och bättre dag för dag....(finns det väl en sång som går så typ)


Och så finns det ju ett ordspråk som går såhär ...Borta bra men hemma bäst....




Ha en bra torsdag kväll


Kram Hanna