måndag 27 december 2010

Julen 2010

Eftersom barnen är i skola så blev det julfest i dagarna 2, och 22.12 var det dags för yngre dottern att ha sitt julfest, och i år var hon Lucia! Söt flicka, och stolt mor :-)

23.12 på kvällen när det blir jul ro i huset, när allt är klart och det bara är att invänta julfriden, då såg det ut såhär i vårt kök...

Julgranen kunde inte bli mera perfekt! Svärfar har fixat  den till oss...och den blev klädd 20.12 av flickorna....lite deltog ju jag med :-)

Ingen jul utan julsängkläder i nybäddade sängen, jag har en stor passion för lakan...ja,  jag vet, men finns det nåt härligare änn att få krypa ner i en nybäddad säng med underbara lakan i??


Nu var det LJUS här i vårt hus, julen den komma hopp tra lalla lej...


Finaste ängeln och ängla duk fick jag som en födelsedags present, och pryder nu  vårt köksbord!! Tack så mycket!

Älskar dessa rosa glas, har rätt många i olika kulörer, men tomten hade nu med sig 6 st rosa :-)

Fick detta härliga fat av ungre dottern, det är sagaform, vi fick även varsin ittala mugg i vitt, tala om att fröken har sinne för stil!! (mamma lär i unga år)


Fick även denna fina skål som julklapp och den fyllde vi snabbt med godis, som vi sen har mumsat på hela helgen :-)


Parfymen Marry  Me fick jag av min käre make, och mycket annat, men jag kan ju inte sätta upp bilder på allt jag fick!!

Härliga smycke ställningen fick jag  av äldre dottern, hon vet vad mamma behöver och vill ha!!!

Underbara pläden från grand design fick jag  även, undrar om nån tycker att jag alltid fryser??? :-) Jag älskar plädar, skulle kunna ha 7 i varje rum!!!





För övrigt har vi tagit det lungt i helgen, julafton är kanske den dag vi har mest program, kör ner till Närpes till svärföräldrarna på mat, i år var makens pojkar med oss på julafton, så dom kom med upp tillbaka, när vi kom hem anlände flickorna, och barnen fick öppna sina julklappar. På kvällen har vi som tradition att vi samlas hos min bror och umgår hela familjen, och äter mycket och god julmat!

Juldagen hade vi tänkt oss till julotta, men vi sov så gott.....när det började, så det blev det inget av iår...sen prtionerade vi ut barnen , och på kvällen blev det filmkavalkad, dom håll i sig ännu till jul annandag! Med massor av godis förståss :-)

Nu  r årets jul förbi, det gick väldigt snabbt iår kort helg! Men, nu får vi vänta på nyår istället, och kanske nån mellandags rea, om vi orkar....inte nu dom första dagarna iaf...har ingen lust att trängas i butikerna nu, man hinner ju inte ens se vad som finns! Brukar tycka att den bästa rean är nångång i mitten på januari!

Önskar er en bra måndag, kör försiktit för snön vräker ner, med ett litet uppehåll just nu.....
Kram från mej!

onsdag 22 december 2010

Jullov...för barnen

Nu har barnen strax jullov...igår var det julfest för äldsta dottern, 20 år sedan man själv  gick där i skolan...och fick träffa några gamla lärare. Roligt!
Och vilket program dom hade alla sjöng solo, dansade, och spelade.. duktiga barn!!

Ikväll blir det julfest för yngre dottern, som skall vara lucia :-) stolt mor....nu har då båda flickorna varit lucia :-)

I morgon  är det  dagen då allt skall ske....Maken  är ledig och redan från morgonen skall vi ut och handla mat, fixa det sista, städa huset och  senare julbastu och myspys med maken.....sen är det julafton....
Den helgen skall vi försöka att hinna med varandra!!
Önskar er en riktit god jul och ett gott nytt år!!


måndag 20 december 2010

Ännu ett år äldre....

Ja må hon leva.... :-) Gjorde en ny variant av tårta i år...choklad botten, och såndär socker massa som "TÄCKE"  ganska fint .

Fick denna vackra ljustake av mina kära svärföräldrar!!

Härlig bok att drömma sig bort i.

Önskade mig denna jul cd. Riktigt  stämmningsfullt och fint!!

Detta underbara halsband och armband fick jag åxå :-)

Och detta härliga hjärta i tyg...

Och en gjuten ljusstake i betong!!! Nice



För övrigt hade vi en riktit skön familjedag igår, började med att jag blev uppsjungen på morgonen  , sen tog vi en lång skön frukost, och därefter besök i Staden Kokkola :-)
Där åt vi gott på amarillo, och promenerade i bitande köld.....
Vi ville sen avsluta kvällen med " de vackraste  julsångerna" i kyrkan, alltid lika stämmnings fullt!!

Dagen idag har varit väldigt varierande!
Börjat med tandläkar besök och  visdomstands utdragning!!
Sen unnade jag mig själv fotvård, och i kväll skall vi klä granen :-)
Ha en skön måndag allihopa!
Kram

torsdag 16 december 2010

En salig blandning....

Lussebullar med saffran, förståss...kan intyga att dom blev goda! Äldsta dottern gjorde degen och hjälpte sen till att baka, tack till dig Ida!

En liten julklapp till mig själv...Efter som vi är ett jäng "tjejer" som försöker träffas regelbundet, och då med mat som en  av höjdpunkterna tyckte jag att jag ville ha denna bok! Så Mikka, Anna-Pia, Maria, här skall ni minsann få vara provkaniner på lite olika recept!

Stella, kan man bli sötare....njuter av att sova på fårskinnen....goskissen!!
 Ja nu känner jag mig liiite bättre...så idag har jag tom.orkat baka 2 satser lussebullar, och sen en chokladkaka....
Har även beställt tid för fotbad på måndag, lite pyssla om sig själv före julen tycker jag att man bör hinna med! Skall även till tandläkaren, inte lika kul, men ett måste!  :-(
Så nu blir det julstäda för hela slanten här fram till lördag, då blir det lite kalas för mig som då börjar närma mig 40...eller jag blir 36  på måndag....så då är det dom närmaste sörjande som kommer på en kaffekopp, KUL!
Så får jag ju hit alla syskon och föräldrarna åxå på lite julmys, och syskon barn, med barn :-) hoppas jag.
Så ha det nu riktit skönt i snöyran, och nordanvindarna som sveper runt här i trakterna!!
Önskar er en skön helg!!
Kram // Hanna

onsdag 15 december 2010

Lite bilder, på lite nytt

Då är golvet och pärlsopnten (som inte kom med på bild) klart i kvisten, lite smått kvar så är den helt ok. Tyckte själv att golvet blev riktit snyggt!

Lite nya fina bokstäver, och röd lykta som huserar i hallen, duken är åxå ny , så det skall passa in i färgskalan där, grått och svart och vitt...

Har snart  i 20 års tid skrivit Lucia dikter till mina närmaste vänner, och i år fick jag detta av en av dom, ett lucia tåg....sååå sött! Blev sååå glad!!

Bokstäverna  JUL har stora dottern gjort för nåt år sen, tycker det är jätte fint!!



Annasr knagglar sig livet sakta fram här....jag är ännu sjuk, 7 veckor har det suttit i nu, men i lördags fick jag feber igen och ögon inflammation, bihåle inflammation, och en ny antibiotika sort för den jag knaprat på i 19 dagar har inte passat mig ,  har inte haft någon som hels effekt!!! Nice!! så nu dras jag med en otrolig värk under hö.ögat, och tror att mina bihålor snart spränger...
Och jag som skulle behöva baka....

Hoppas ni har det bra ialla fall sköt om er i kylan och julstressen!!
// Hanna

fredag 10 december 2010

Fortsättning följer...

Tänkte bara göra ett litet kort inlägg,
för änn lever jag, lite....fortsatt sjuk nu i v.6 (låter som jag sku vara gravid, men så är ej fallet)

Äter mera antibiotika, för fortsatt lunginflammation....
och jag som hade tänkt börja ställa till jul...men vi får ta den som den kommer i år....det blir antagligen jul fastän  inte alla  skåp är städade, och allt damm dammat (och det kommer ju nytt)

Men....det måste erkännas att det tar ner humöret dock!
Men något roligt är att kvisten antagliven börjar bli klar snart...golvet är lagt, men nu har det stått stilla några dagar....

I helgen blir det vel att försöka orka sig ut och på lite julklapps jakt....skam den som ger sig , sägs det ju..
Men jag önskar er alla en skön helg!
Ha det bra
Kram // Hanna