måndag 30 maj 2011

Ny design...

Har länga försökt hitta en design som e "jag", det är inte alltid så enkelt...
"jag" e så delbar, halva jag e vitt och lantligt, halva jag är  new england & skärgård....och så finns det djur och natur.....
Och nu när jag satt och valde ut foton till min nydesignade blogg, som min dotter Ida hjälpte mig med...så föll det  sig ganska naturligt och "jag" kom ganska bra fram...
Största delen av mig är till min egen upptäckt och förvåning mera djur och natur än  inredning...denna upptäckt är ganska skön...för naturen ger mig styrka och kraft...så, nu skall jag börja bejaka denna sida mera hos mig....
I naturen finns  det lugn och ro, glädje, naturlighet...
Sök din sida du med, vad blir din sida, kanske  du blir förvånad, hitta det  ditt hjärta talar för!
Ha en bra måndag
Kram

tisdag 24 maj 2011

Bilder från en hel vecka kommer på en dag! :-)


Vår pärla...årsmodell 1989


Nu är gardinerna  sydda, lite nya dynor och filtar och vips, som NY.



Härliga plast muggar i pastelliga färger.....


Lite blommor som jag har här hemma, tycker det är så fint med sommarblommor, så dom får komma med åxå :-)




Försöker mig på att så lite blommor...ser ju bra ut hittills!!


coolt va??



Känner att jag behövde blogga lite nu, nån dag sen sist :-)
Har haft bästaste tjejerna hit på lunch idag, och vi har pratat, nästan gråtit, och förståss ätit och skrattat!
Oj vad det förgyller tillvaron att ha bra vänner!! Tack till er!!

Kom lite många bilder nu, men jag själv tycker det är roligare att läsa bloggar som inehåller bilder, som dom säger, "bilder säger mer än tusen ord"...så därav många bilder, betyder det att jag är fåordig, va tycker ni...fniss...

Nu är vi redan i mitten (nästan) på veckan, jag tycker bara att dagarna flyger förbi, var finns paus knappen, och så känns det som om man inte riktit hinner med allt man hade tänkt sig....
Snart är det vårfest tider, och så midsommar och sen höst, nästan...men hösten innebär ju åxå en hel del kula grejer  :-) den som lever får se.....

Så ta vara på varje dag, och planera nåt längre frammåt att se fram emot, dagens visdomsord av mig!

tisdag 17 maj 2011

Man skall ha husvagn......tyckte vi :-)


Såhär ser den ut, vår husvagn  årsmodell 1989 men väldigt fräch och ren innuti!!
Ingen nyaste modell, men duger bra åt oss! Vi kommer främst att ha den vid sommarstugan som "gäststuga"  men känner jag oss rätt så kommer vi antagligen att åka iväg på någon kort sväng  i den åxå mellan varven....


inne ser den ut såhär, här kan man bädda ut så det blir en bred säng.....helt ok klädsel tycker jag! Skulle ju ha kunnat vara nåt obehagligt brunt, men rosa diggar jag, så här kommer det att pimpas så det kommer att bli sååå fint!!!
Maken skall sätta inn nytt golv vi tänkte slå på stort och sätta in ek parkett!!  Men kanske nästa sommar , gillar inte riktit plastmattegolv!


Denna sittgrupp får man utbäddad till en 1,20 cm säng, och sen finns det en säng ovanför åxå, som yngsta dottern redan sade att hon skulle ha :-) så  idag bär det av på uppköp, sätter in nya bilder när vagnen ser mera ut som den tillhör oss....tror att det får bli pastellfärgat i denna skapelse!!
Så efter 2 års funderande och sökande har vi nu slagit till!
Hittade detta kap, som är fräch och hel och ren, nästan bara att börja använda, men ni som känner mig vet ju att så enkelt är det inte.
Gissa om här skall "pimpas" det kommer att gå i pastellfärger, vi får utgå från dessa överdrag  som finns på säterna, och dom är helt ok, dom är ju rosa, och inte nån obehaglig brun färg!

Tanken är ju att ha denna vid sommarstugan som "gäststuga" så kan vi på detta sätt ha mera nattgäster, och så har alla fyra barn lite mera rum, och behöver inte sova i samma rum hela sommarn.
Och vi ser redan fram emot att få koppla fast vagnen och köra iväg på en liten road trip!!

Men nu skall jag bege mig till Jakobstad och inhandla kuddar, mattor, tyg, koppar och fat, så jag får börja med lite inredning, kommer bilder senare!!
Ha en riktigt bra solskens dag!
Hanna

lördag 14 maj 2011

Hemma Bageri

HÄr bakas det så det bara osar om det!! Har nu bakat hela eckan. Dels till min pappas 80 års kalas, men när jag har ångan uppe så bakar jag hela tiden, jag gillar att baka, om jag e på rätt humör.....så, nu bakar jag bröd varje dag.....och oj va gott med nygräddat bröd varje dag....





Annars händer det inte såå mycket här, denna vecka har varit rätt så stressig, men nu snart, snart skall jag ta det lungt, behövs för jag känner att mitt hjärta börjar protestera lite nu, i skrivandets stund så hoppar det till, och tar riktit ont mellan varven.....

Har varit på vårfest-kläd-uppköp idag, och lite andra sommarkläder till minstingen Mitjam, säkrast att inhandla kläder när dom själva är med och väljer lite, annars kommer man säkert hem med helt fel typ :-)


Ha en skön lördags kväll, här blir det eurovision i kväll, har bunkrat upp med godis!!

HA det bra// Kram Hanna

onsdag 11 maj 2011

Ledig ,och stressar som jag skulle jobba 5 pass!

Är det inte konstigt, att maj månaad alltid skall vara så stressig?
Jag som dessutom är "ledig"  från ett betalt jobb, tycks ha det stressigare änn någonsin....finns sååååå mycket att göra här hemma, men ändå hinner jag inte med allt!!

Men jag skall inte klaga heller, men det är en tanke som ibland ploppar upp i mitt hufvud!
Men...jag är nu ledig till 20.6 då börjar  jag på mitt nya jobb, är där i 2 veckor på inskolning, och semester i juli, så i aug så kör vi  i  gång " på riktit" känns lite som en utmaning, fastän det är samma arb.uppgifter, men en ny tandklinik med nya arbets sätt..men jag lär vel mig det åxå.

Annars så njuter jag av livet just nu...fast  det är stressigt, fniss....men det grönskar, har sommarn framför sig, lite saker inplanerade, som att huset skall målas, trädgård fixas, hinna njuta vid sommarstugan, i mina underbara däckstolar, sola/bada, baka, grilla, umgås, fiska, ha gäster, ev nån resa :-)
Så det borde alltid vara vår/ sommar!!

Ha en skön dag allihopa!!
Kram

lördag 7 maj 2011

STORT tack till min underbara svärfar!


Har länge önskat mig däckstolar, och nu i vinter har min händige och snälla svärfar så snickrat ihop åt min, inte en eller två, nej sex st!!!! så jag kommer att ta en dit hemma att ha på verandan, och så sa jag att han måste ju bara ha en själv åxå, men dom andra fyra hammnar att bo haär vid sommarstugan, här följer nu några bilder! 





Cosy Living heter inrednings butiken där jag har inhandlat  dessa, behövs en bra visp skål här vid villan för tex.maräng, och kannan, i den kommer jag att ha "blandån" hälften öl, hälften sprite (limonad) :-) tom.jag som inte dricker öl, tycker att detta är gott, passar utmärk till mat dryck! Pröva får ni se!!


Om ni undrar så befinner vi oss vid sommarstugan, på gränsen till Kristinestad, 6 min. tar det att köra in dit, så på sommaren är vi nästan k.stads bor :-)
Idag har vi varit till det underbara café et: Vinkel, där dom inte bara här världens bästa kakor, utan även greengate, lexington, osv...hittar alltid nåt man känner att man vill ha.

Och Pihjala, bästa skobutiken någonsin! Idag blev det 4 skopar!!! (ett par  till Ida)
Och för att dom äldra barnen skall ha ro att vara här nu på sommrarna, så har vi fixat hit internet, jag var emot det först, tanken på att sitta vid datorn är inte så tilltalande när man e här, likväl, här sitter jag, men det blir nog mera undantag gissar jag, vill ju njuta av solen och havet och bastun och mat när jag e här. men visst lite kul är det allt. Och vad gör man inte, för barnen,  man kan ju inte vara stenålders människa heller, för dom är det ju viktigt att slippa och surfa och chatta med pojkvän, och vänner!

Nu skall jag ut i solen, och räfsa, sola i nya stolarna, göra lite mat det blir grillat ikväll...
Så ha en skön dag allihopa och grattis på morsdagen!

tisdag 3 maj 2011

Ibland vänder det.... hav förtröstan!



Som ni kanske läste i tidigare inlägg, så blev jag ju uppsagd från mitt jonn ( chefen har blivit opererad och det fanns  ej jobb för 2 sköterskor)
Så i går kväll, ringde min telefon...och det var en tandläkare här i nejden som ringde och erbjöd mig jobb!!!
Inget är spikat ännu, men antagligen så blir det vel så? och det skulle vara från aug. så jag får vara hemma med barnen i sommar först!
Så, ibland hinner man nästan inte med, hann vara uppsagd, i mindre änn en vecka. Det gör en glad, och stärker själv förtroendet, att han ringde till mig först utav flera namn han hade....nu återstår bar en sak, vem har tipsat om mig?? :-) så , nu kan frun andas ut och slappna av, lite.....som sagt inget är ju spikat ännu men....