tisdag 30 augusti 2011

Sommaren börjar ta slut....

Såhär blev huset med dess nya färg, kanske jag har visat det tidigare?


Fin liten sak...

Mirjam me morfar, kan man få finare stund?? Och finare bild?






Skall försöka bättra mig med mitt bloggande, bara det att det händer inte så fasligt mycket här nu, och ett blogginlägg utan foton vill jag inte ha :-)  jag skulle dessutom vilja ha ett mackro till kameran, men tror det blir till nästa sommar, denna börjar ju lida mot sitt slut....men...jag får börja tvtta och stryka, för om lite mindre än 2 v. bär det av söderut, Skiathos....så då förlänger vi sommaren :-)
Ha en bra kväll kära läsare! Återkommer när inspiration hittas...



söndag 21 augusti 2011

Juthbacka marknad och Inrednings uppdrag

Mitt fynd på Juthbacka marknaden, en sned gammal ihopvikbar pall...men rätt fin blev den bredvid vår däckstol...endast 5 pengar kostade den! Fynd!

Tro, Hopp, Kärlek, skifferplattan fick min make till bröllops dags present, tyckte den representerar vårt äktenskap. Man skall ha tro både andlig och till varandra, Hopp...skall man värdesätta, kan göra under, Kärlek, det delar vi med varandra och blir starkare för var dag.

Lite bild på min nya hårfärg (inte så bra foto, men färgen blev bra :-)




I morgon bär det av på jobb då igen, kul det med, får ju invänta fredagsmyset då :-) men en annan kul grej är att jag har fått ett inrednings uppdrag, som är lite hemligt ännu skall inledas i morgon, skall bli kul!! Ev. blir det ett till efter det, kanske berättar mera sen??
Önskar er en skön söndags kväll, och en bra arbetsvecka!
Kram från mej

tisdag 16 augusti 2011

Lite nytt i hemmet...

 







Nu har jag äntligen fått fixat till det lite mera höstlikt i matplats delen av köket....väntar och väntar att maken skall ta tag i penseln och börja måla köks skåpen vita eller riktit ljust gråa, har inte bestämmt mig ännu.... så skulle den delen då vara klar!!
Så att vi kan börja sätta in nya golvet....hade tänkt mig vitlaserat ek parkett, men tror vi kör med gammal hederlig vanlig ek parkett, så man inte blir missnöjd! Har ju trägolv nu med så....

Annars lever vi och mår bra flickorna har börjat sin skolgång i åk. 5 och 8 nu...inga småbarn längre, men alltid mina småttingar! :-)

I helgen ordnas juthbacka marknaden (googla om du inte vet vad det är) här i staden så då inväntas mellan 6-8 tusen människor, och det är en helt trevlig helg vi har att vänta! Borde baka lite , få r antagligen nåt kaffe främmand, det brukar bli så, och det tycker vi är kul!

I morgon blir det klippning för min del...ingen aning om hur, men det löser sig säkert....jag har ledig dag på fredag och det gillar vi ! Skall unna mig att krypa ner i sängen igen när flickorna har farit till skolan, men då är jag säkert piggelin!!

Ikväll blir det stor-mats-inköp....det går ganska mycket mat med 2 tonåringar, och vi skall ha matlåda med oss...vi är allt mellan 2, 4, 6 personer , alltid hos oss, så här räcker det inte med lite fjutt mat inte....problemet är bara att komma på VAD man skall tillreda för mat.....börjar bli utan ideer känns det som...
men....
önskar er en skön kväll i denna underbara värme, så återkommer vi!
Kram från mej!


Här kommer en helhetsbild.....som skulle varit först, men sen försvann, så ya hissgardiner, en ny kökslampa, och nytt tyg till soffan, blev riktit bra, lite "tuffare" men ändå lite lantligt kvar, vill inte ha för mycket plutti nuttigt heller....tycker jag har haft vitt och lantligt en tid nu, och ville ändra lite, nöjd med resultatet är vi!


tisdag 9 augusti 2011

Världen blev som ny....

Jag med mina nya glasögon....




En tid sen jag bloggat nåt nu, men jag har ju som någon kanske vet bytt jobb, och det är ganska krävande med operationer och porslins fyllningar (finns 10 sådana apparater i finland) och mycket mera när man dessutom är ny på stället....vilket gör att jag inte prioriterar just att blogga...

men nu när höstmörkret lägger sig så kanske det blir lite mera :-)

Fick hem nya hissgardiner idag, och väntar på att få upp dom och nya lampan, och sen skall jag sy ett överdrag till köks soffan, hade köpt ett grått linne tyg med vita prickar, men jag tror att det får bli till duk??
Nu skall vi strax äta makaronilåda som mirjam gjort, och pannacotta som Ida gjort, sen bär det av på kalas :-)
Ha en fin kväll, så återkommer vi när orken infinner sig!
Kram!