söndag 29 april 2012

Från Kaos till Ordning

Maken fick den stora äran att skruva ihop vitrinskåpen, men jag tror inte att han tyckte det var speciellt besvärligt.

Vitrinskåpet vi hade i köket fick flytta i vardagsrummet. Kaos även här och bildbevis kommer ev. i morgon när jag har hunnit städa klart i vardagsrummet.

Det något så när färdiga resultatet (kommer säkert att möblera om här ännu och känna efter lite vad jag vill ha var)

Pentiks servis Vanilja som vi fick när vi gifte oss, och som vi vill fortsätta samla mera porslin av, min absoluta favorit är detta.


Pentiks servis Aino, storfavorit den med.

Iittalas Taika muggar fick jag till julklapp av flickorna, och någon har jag själv köpt, vill ha flera, helt underbara är dom!





Ja så det var det
På torsdag kväll tyo kl 23 bestämde vi oss för att ta en tripp till Haparanda och ikea och lite butiker där runtomkring.
Vitrinskåpen är således därifrån. Och måste säga att vi blev lite besvikna... utseende mässigt ser dom fina ut, men dom är nog inga kvalitets skåp, men så var det ju ett budget köp åxå...det var typ dessa vi hade råd med...men som sagt....vi blev lite besvikna.

Vi handlade mat marmelad, saft, filmjölk, leverpastej, tekakor, brödkryddor, ost.
Är ju helt underbart bara det att få gå runt och handla lite härlig svensk mat! VI trivdes såå i matvaruafären!

Sen bar det av till Rusta, där inhandlades tapet till vårt sovrum

Denna syns väldigt dåligt men det står med svagt gråa ord fina söta ord.



Och lite smått och gott.
Så idag känner jag hur skaparglädjen riktit har tagit fart i mig, så här mellan städ och plock varven så gjorde jag en sats mjöd till och har hunnit ut och räfsa.

Och nästa söndag har jag bjudit gäster, vilket alltid är bra, så får man en knuff att börja göra något.
Så nu hoppas vi på fint väder, så jag får börja tvätta lite fönster åxå, och plantera mina vår blommor.
Och med dessa ord önskar jag er en härlig söndags kväll

kram// Hanna

onsdag 25 april 2012

Jag har startat


Jag har startat. Har inhandlat lite småsaker som jag skall sända iväg som upp piggnings överraskning här så småningom. Första paketet åker iväg i morgon. :-)




Nu är jag på G. Har nu inhandlat lite småsaker, som jag själv tycker är fina och som jag själv skulle bli glad av att få.

Så nu är det bara att börja glädja!
HA en riktit bra onsdags kväll.

kram// Hanna

(ni får ursäkta det korta inlägget, men jag är nyss hemkommen från jobb och det är kö till datorn ) :-)

måndag 23 april 2012

Tack

Tack syster Månna för detta söta paket, det värmde sådär  på en måndag kväll :-)

Och Maken, för denna söta skål, det värmde sådär en söndags kväll :-)

Och Zelected By House, som levererar, fast jag har köpt dessa två kudd fodral själv, men fina tycker jag dom är!

Och en liten bild på en liten Stitch som börjar bli lite stor....men ack så gosig !



Man borde bli bättre på att uppskatta och uppmuntra varandra. Jag är inget vidare på det. Men nu skall jag skärpa mig!

Blir så glad över folk som tänker på andra, ok, visst gör jag det åxå, men jag har inga sånadär jätte spontana roliga ideer som tex. storasyster har.
Hon kommer på så mycket roligt som hon gör för andra. så TACK Månna (hon kallas så) för jag vet du läser dethär ;-) jag blev jätte glad, Love U !

Så nu har jag en liten UTMANING för mig själv och för dig!
1 ggr/ vecka, skall jag, och du (som läser detta)  göra någon annan glad, om det då är med ett vykort, en disktrasa, en chokladplatta, en blomma, en tvål, ett halsband, ett telefonsamtal, you name it.
men nu skall här glädjas!
så, ha nu en riktit bra kväll och ni får gärna kommentera till detta inlägg vad ni hittar på för att glädja andra.

kram // Hanna

söndag 22 april 2012

På min önskelista...













Känner för lite lyx nu...vill ha härliga ansiktskrämer, parfymer som jag har haft förut och älskat, ett macro objektiv, en Iphone (har maken lovat mig för länge sen, men jag har tvekat lite, men känner att snart blir det dags) en Whippet, gotta love them, och mera brickor till mina nomination, och mera ringar....detta var ett litet "pigga upp mig" (och er) inlägg,  har haft lite jobbiga tider med ambulans färder och akuten besök med en kär familje medlem, och känner mig lite ledsen och smått förtvivlad så jag behöver få tänka på lite lyx och flärd såhär mellan varven...

Önskar er alla en skön söndag

kram // Hanna

fredag 20 april 2012

svårt att bestämma mig

detta vitrinskåp skall få fllytta....

hit.... hyllorna från ikea skall bort, och ersättas med vitrinskåpet vi har i köket, orsak? dels för att jag vill ha en förändring men även för att....

det kommer två st. av dessa i köket för vi är i stoooort behov av mera förvaring av vårt porslin, och jag vill görna ha våra fina pentik serviser att synas. Det såm är lite tråkigt är att detta skåp är från Ikea, och jag är lite allergisk mot ikea just nu, vill inte möblera halva huset med lite massproducerade ikea möbler, men men, just dessa skåp gillade jag, och min börs, så låt gå. Inget fel på ikea i sig, kan hitta rätt mycket där, men känns som att den eran i mitt liv lite är förbi...

Denna soffa men i beige drömmer jag om att få ha i vardagsrummet, istället för

denna, som är i helt bra skick men...har hängt med länge (och skulle få flytta till sommarstugan)
så, va tror ni? Och dessutom skulle jag vilja ha ett litet 4 pers.matbord i vardagsrummet där vi har den gamla klaffbyrån, som jag gillar, men...hmmmm svåra val man har här i livet...





Ja det var lite djupa inrednings tankar såhär en snötäckt lördagmorgon i slutet av april...
nåt måste man ju tänka på för att inte bli galen av detta helt otroligt tråkiga väder!! Vill uuut , räfsa, börja planera trädgården sitta i min däckstol,  a´la svärfar och dricka the....blir minst sagt deprimerad!

Men för att nu nämna något positivt, så jag har fått flera följare! Tack va kul! Värmer mitt frusna hjärta!

Idag då, hmmm tror jag skall börja förbereda om möbleringen lite, har en hög med säkert 1000 inrednings tidningar, som jag helt kallt tänker slänga, om ingen av er läsare vill hämta dom till eget bruk :-)
På tal om inrednings tidningar, så har jag lugnat mig avsevärt i det med, varför skall man köpa en tidning för ca.6 euro som bara blir att ligga, och ger en en massa nya ideer? och inte nog med det det kan bli 3 st.en månad, och sen blir dom kvar och samlar damm i flera år på en hylla...nää, kan sätta pengar på barnen istället, och unna sig någon liten tidning ibland, så kanske det känns extra kul då istället....fast lantliv och allt i hemmet blir nog en svår vana att bryta...men man kan ju försöka :-)

Ha nu en riktit fin och solig lördag ;-)

kram // Hanna

tisdag 10 april 2012

I mina öron






Jag är beroende av musik....i alla varianter, lyssnar på väldigt bred musik... nyare country, goslpel, bluegrass, pop.rock, klassiskt....

Men TOTO har jag alltid lyssnat på och tröttnar aldrig....
så nu väntar jag ivrigt på mina nybeställda skullcandy, billiga varianten, men ack så bra, har testat flickornas och jag ger bra betyg, så snart får jag även mina egna :-)

Med detta ack så djupa inlägg säger jag god afton kära läsare. Ta hand om er i denna blåst!!

kram // Hanna

lördag 7 april 2012

Påsken är Greklands mest betydelsefulla högtid. Det är högtidernas högtid, betydligt viktigare än julen.
På skärtorsdagen eller Megáli Pémbti (stora torsdagen) som den dagen heter här ska påskäggen målas. Här betyder det att de färgas röda. De röda äggen har en speciell innebörd; färgen symboliserar Kristus blod och äggen nytt liv.
Fick några färgade ägg av storasyster att avnjuta till frukosten i morgon , som dom har målat hemma hos Theo, som kommer från Grekland, med färg som hans mamma har sänt hit till Finland såhär fint blev det. Tack!


den här sista bilden är lånad från " the net"



Och det är därför vi firar påsk....

GLAD PÅSK

// HANNA

torsdag 5 april 2012

Påsk och annar roligt

Det var en gång....när mina flickor var små.... Nu är som nästan stora men jag älskar dom lika mycket ändå. Det bästa i världen man kan få. Älskar er.

Maken och jag på hans 40 års kalas









Nu bråkar bloggen, fick bara text till två bilder.....
Men ..
Hejsan, länge sen sist, hur är läget? :-)
Här lever vi och mår trots väldigt få uppdateringar på bloggen...men när man har familj och jobb så blir det liksom inte så mycket extra tid över, det vet ni ju som själv har familj.
Men skall försöööka bättra mig, lovar inget :-)

Bilden ovan visar mitt marimekko tyg (ett av dom jag har) som jag skrev om i förra inlägget, för en månad sen typ...sådär fint blev det, vi tyckte själva det blev snyggt som bords duk, och till jul kan man piffa till det med röda saker.

En ljuslykta kan man åxå ha till annat, jag har satt enblomma och en påsk kyckling i min...
Sen ser ni en bild som Mirjam tagit av stitch han växer och blir gosigare för var dag....Jo, påskäggen är lite nostalgiska åxå, dom gjorde jag när flickorna var små, och till påsken så vill jag ta fram dom, det och nån duk och lite fjädrar i ris och nån duk så får det vara klart pyntat.

Hoppas ni får en fin påsk och hinner njuta lite åxå.
kram // Hanna