fredag 30 augusti 2013

Som jag längtar








Snart är det dags....som jag väntar, skulle jag inte ha denna resa att vänta på skulle jag helt klart gå itu...

Det är mycket som tar min energi nu...dåliga saker, som jag inte kan styra över, och inte kan jag ändra, och inte kan jag säga åt andra hur fel det är!! Men det går jag inte in på närmare här nu, ni som känner mig vet vad det handlar om.

Måste fokusera framåt nu, börja tvätta och packa inför resan, stryka och pröva kläder, umgås med mina kära vänner,så som ut på promenad med Nina (prata av mig :-) )

Vi åker till Kos då alltså, jag Maken Stefan och våra flickor. och oj så det skall njutas, dessutom kommer kära vänner från Stockholm  till samma hotell så vi kommer att få en underbar vecka i solen!

Vi bor i Kardamena lite utanför stan vill pröva den sidan av ön denna gång jag har varit typ 5ggr till Kos så vi kommer minsann att ha fullt program, Vi skall söka efter min "grekiske" far Omer, vi skall upp till "turkbyn" till Serifs och äta, vi skall till Asklepion , hyra bil, köra runt, Paradise beach, sola bada, äta , sova, umgås, skratta, njuta ja ni vet....
Och nästa resa är redan inplanerad, bara jag och maken blir det då, vi kan behöva vara lite barnfri vi åxå ibland.....

Kram // Hanna

söndag 25 augusti 2013

Juthbacka Marknaden (nordens största loppis) i bilder

I staden är det redan fullt pådrag på fredag morgon det räknas vara ca. 30 tusen besökare till Juthbacka Marknaden, nordens största loppis

Lägg till bildtext









Jaa vad säger man, överlevde ännu en helg...men jag är helt sjuk i mina höfter efter att på fredag ha gått sen ca kl.13-01 så ett ordentligt tränings pass blev det, sen på lördag samma sak från ca kl.11-17 så idag är jag bara lat...

fanns mycket skräp, men även mycket fint att se på , och ev.fynda fanns även dyra skåp och saker, men det klarade vi oss utan. Har börjat leta efter en Arabia servis som mina svärföräldrar har, Maisema heter den, som jag tänkte börja samla på åt dom , det som fattas, någon koppe och nåt fat.

Själv hittade jag den snygga mercedes cabriolet från-61(inte till salu) som jag gärna skulle ha tagit med mig hem...

Ha en skön söndag i solen!

kram// Hanna

måndag 19 augusti 2013

Köklot (syster Y´s och svåger T´s sommarstuga )

En söndag i fjol bar det av med mor och far till Köklot, Vasa här ses maken ro till deras alldeles egna holmen.


Här inmundigas god god mat tilredd av mästerkocken Tore. Sitter oftast ute vid långbord och äter och njuter och diskutterar livet.

Tore sitter och blickar ut över havet, mysig diskplats finns det där åxå.

Made by Tore

Spisen är murad av stenar från ön, som min pappa har murat (likadan finns i bastubyggnaden/gäststugan)

Köket, en färgklick man blir glad av!!


Bastun

Gästrummet i bastun.




Här har jag tillbringat många dagar i min barndon/ungdom med min äldsta syster och hennes man. Har legat ute i havet på en jätte stor platt sten, lyssnat på radio, och haft gäddor hoppandes runt mig, ibland har min småkusin Maria även varit med, när vi var tonåringar, så var det ju lite roligare att ha n kompis med, vi låg i högsängarna här på bilden ovan och hon läste ur bövkerna "vi 5" och vi skrattade och pratade, och sov till långt in på dagen ibland....

Så detta ställe är speciellt för mig, så vackert och dom har gjort det så personligt och speciellt!!

Hoppas vi kommer oss dit snart igen!
Kram // Hanna

onsdag 14 augusti 2013

Drömmen om ett utekök

Lägg till bildtext







Nästa sommar drömmer jag om att få ett utekök vid sommarstugan... lite såhär har jag tänkt...skall vara tak och en eller två väggar, grill, ved eldad hälla (vedahällo) plats för lite grejer och disk utrymmen.... ett stort hemsnickrat bord vill jag ha bredvid och stolar (bekvämare än bänkar) så man kan sitta många och äta lunch i solen.... känner redan doften av nygräddade plättar!!

För övrigt är semestern slut, och jobbet rullar på i full fart. En jobbdag kvar denna vecka så tar jag helg, skall fixa och storstäda lite här hemma på fredag så helt ledig är jag ju inte...men nya gardin skall upp och in med nya mattor och kudd fodral i lite höstigare färger.

Och nästa helg är det ju juthbacka marknad här i knutarna, det får ni ju inte missa.

Ha ett skönt veckoslut

kram // Hanna

Bilderna har jag lånat från nätet, men det ser ni ju :-)