lördag 29 januari 2011

En helt vanlig lördag....


Fick en efterlängtad Peak Huppari  idag av maken :-)


Vi har " a thing" för filmer,  köper  ganska ofta nya, oftast då på rea :-) så nu har vi lördags kvällen räddad!


Såhär ser det nu ut nu i dagsläge, när det har rasat flera tusen kubik snö av taket, känns  det som....

Så nu får stackars maken leka gym på utsidan och skyffla bort all äcklig snö....


Idag har vi tagit det rätt lungt, varit en sväng på några ärenden och nu är det sköna lördag som gäller...
Maken är på utsidan i snön och "leker" och jag sitter här inne och myser, bra arbets fördelning eller???
Ikväll blir det pasta carbonara, vi är lite sålda på italiensk och grekisk mat här hos oss....så jag tror jag skall ta och göra bruscetta  till förrätt.....mmmm.....
Nästa vecka skall jag vikariera på en annan tandklinik här i stan, vi är ju fortfarande lediga från ordinarie arbete pga.att chefen är sjukskriven, så då känns det bara skönt att få jobba lite emellan åxå, inte för att jag klagar att vara hemma, det känns lyxigt, och man märker att som förälder behövs man nog hemma fastän barnen är över 10 år....
annars så sitter jag mest och kollar resor på dagarna, och jag tror det lutar åt en vecka med flickorna mina och darling till egypten, eller canarie öarna, vilket är bättre?? Har inte varit till någon dera....lutar mera mot egypten.....men inget är bokat ännu.....
Men nu skall jag ta tag i en hop med våta kläder och en hop med torra kläder och hänga dom på respektive ställen...
Ha en skön helg!
Kram Hanna

måndag 17 januari 2011

Skor, kan man inte få för många av....

Skulle vara fina att ha i vår med min nya mörkbruna läderjacka :-)

Har sökt med ljus ock lykta efter stövlar i denna färg, men har inte hittat några jag gillar......

Snart dags för vår, så snygga gummistövlar är ett måste!! Underbar färg!

Skulle vara lite mysiga att ha...

Gillar längden på dessa skor,, och fin färg!



Jag har alltid haft en stor passion för skor, och jag tror att jag har smittat mina flickor med det åxå!!
I Kristinestad finns världens härligaste sko affär, där brukar vi oftast köpa våra skor, en vår /sommar tror jag vi handlade 10 par därifrån, jag gav på förslag att man kunde få ett sko pass, och när man har köpt 5  st. skulle man få 50%  på nästa par...men dom tyckte tydligen inte det, fniss....men hittar man en favvo affär så handlar man ju där.
Det är en jätte stor affär, och där finns alla skor mellan himmel och jord!
Så nu väntar jag på att vi skall ta en villa helg bara det blir lite varmare, och då tillika sko uppköp och cafe besök :-)

Hoppas ni har det bra i all snö, och inte kör fast eller får i nerverna (som jag) av allt detta obehagliga vita som kommer ner....
Men vi får hoppas att det blir en desto bättre sommar då !!!

Ha d bra // Kram

lördag 15 januari 2011

RESFEBER

Om det blir resa av till hösten, vilket det antagligen blir...blir det troligtvis KOS...en ö jag bara älskar....senast  besökt på 1996, så det börjar bli dags igen!! Har varit dit 5 ggr...

gott eller gott???

Paradise Beach 40 km från "city" en av dom härliga stränderna där!!!  Bilden här under är från Tingaki, 12 km från "city" även det en underbar strand att besöka!!!

JA som ni förstår har dagens uppgift varit att söka resa, inget beställt ännu, men nåt lite att vänta på och hoppas på vill man ju alltid ha, vi hade ju redan bokat Kos i fjol, men eftersom vi måste ändra resedatum, fick vi åxå byta resemål, så nu i år tänkte vi att det får bli Kos....Rekommenderas varmt, en ärlig Ö, finns allt för alla!!!
Men det är ju bara i planerings stadiet ännu (men det brukar ju bli av) :-)

Önskar er en skön lö.kväll!
Skall ta och börja vara lite aktiv nu då.....göra något att äta, och lite såndana saker...

Kram Hanna

måndag 10 januari 2011

Vårkänslor


Tulpaner i massor, hör våren till, har redan börjat handla hem varje gång jag är till butiken, och maken fick veta att jag tacksamt tar emot en bukett om han vill köpa nån gång (han brukar göra det så)


Japp, så har våren kommit, i mina tankar, dessa hissgardin har jag nu beställt till kköet. Var lite i valet och kvalet, för det är inte riktit min still, men dom var så söta så jag kunde inte "hålla mig" jag brukar vara mer åt det klassiska  enkla hållet, och inte så mycke färg och blommor, men jag tror det blir sött med lite blomm-romantik i köket i vår/sommar!!


Dessa kommer upp i vardagsrummet, i 3 fönster, fina tycker jag! Enkla men fina kan både ha dom om jag vill ha new england stil eller , vitt och lantligt :-)

Stoldynor i samma färg som gardinerna blir det åxå


och bara en liten inspirations bild på slutet......


JA som rubriken lyder, så har jag börjat få vårkänslor, på flera sätt, fniss.
Nu vill jag inte ha mera jul, har haft det nu sen slutet på november, så nu räcker det.
Har därför beställt nya textiler, och det är rätt länge sen jag förnyade i köket tex.  så nu är det dags!
Dom kommer ju när dom kommer, antar att det inte är så snabba ryck med dessa nya vår kataloger, dom brukar ju ha ett release datum?? 

Satt och planerade lite smått här hemma igår, och känner mig riktit på G.
Hoppas på värme snart så att  Maken kan  ta våra köks luckor till mina bröders stora hall och måla dom där (behöver vara varmt inomhus så det torkar som det skall, hallen är enorm och går inte att hålla såååå varm) så bara det fortsätter med plus grader nu en tid borde det snart gå att genomföra :-) Nämnde jag att dom blir...just det VITA!

Sitter åxå och planerar för sol och bad på sportlovet, förutsatt att jag är ledig.....det får jag veta nångång inom några veckor....vi tänkte oss först Egypten....men vet inte om vi vill åka dit pga.att många blir sjuka där, och jag har det i förskt minne efter vår turkiet resa, och blev lätt skrämd av det!!!!
Så vi funderar på, hör och häpna, Kanarie öarna, fniss, vi!!! Det är så långt från oss så det förslår, men vi resonerade så, att vi åker  dit där vi hittar sol och värme, och får vara ensamma med varann och njuta i en hel vecka!!!
Men jag kan lova att har vi hara pengar till hösten( beror ju på vad man prioriterar, har vi märkt) så då blir det GREKLAND, inget slår det landet...
Oman är högt på listan åxå, men då måste vi åka via sverige, så vi får se, med dagarna, om det är genomförbart, i såna fall....är det spikat !!!!
Vi gillar arabvärlden, ialla fall som turister! Och det är ju ett säkert solkort!!!!!!

HA en bra MÅNDAG kära läsare :-)
Kram // Hanna

söndag 9 januari 2011

En obehaglig Odör....

Vår diskmaskin är sönder!!
Oj vad handikappad man blir, men det värsta av  allt är, att den liksom gick en liten stund och samlade lite smuts  vatten, som nu ligger på botten ock  luktar pyton!!
Kan inte vänta nog på måndagen och få hit en rörmåkare, som ev. får problemet fixat.... Bläää...


För övrigt händer inget nytt här hos oss, har tagit det lungt med bloggandet  men jag har ju inte sån panik med min blogg, jag bloggar när jag orkar!

Önskar er en bra vecka
Kram// HAnna